ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Нападателят на националния отбор на Аржентина и Рома Пауло Дибала разкри допълнителната роля, която вратарят Емилиано Мартинес е имал за спечелването на дузпите на финала на Мондиал 2022.

Стражът на Астън Вила беше признат за големия герой на решителния мач срещу Франция, когато първо спаси удара от бялата точка на Кингсли Коман от „петлите“. Отделно той бе посочен за скандалджия №1 заради грозния жест, който направи, когато получи наградата за най-добър вратар. Както и заради нападките, които не спира да изстрелва по адрес на Мбапе и Франция. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Дибала посочи, че е получил изключително важен съвет от Мартинес за своето изпълнение при дузпите и това му е помогнало да вкара във вратата на Юго Лорис.

„Планирах да бия вляво от вратаря. Това беше посоката, в която той плонжира и вероятно щеше да спаси удара ми. Аз обаче чух Дибу (прякорът на Мартинес), който ми подсказваше да стрелям в средата, тъй като французите са пропуснали дузпа и Лорис е длъжен да се хвърли нанякъде в опит да спаси. Послушах го и вкарах“, призна Дибала, който реализира втората дузпа на финала. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК