Аржентинската легенда на световния футбол Диего Марадона изригна срещу настоящия селекционер на "гаучосите" Хорхе Сампаоли и президента на страната Маурисио Макри. Дон Диего твърди, че 58-годишният специалист го е използвал, за да стане треньор на Аржентина, а държавният глава се съобразявал винаги със САЩ.

"Сампаоли ме предаде. Когато Аржентина спечели „Купа Дейвис" той ми каза, че иска да организира събитие в моя чест в Севиля, но след това започна да говори за футбол. Приех, но виждах, че си е наумил разни други неща. Сампаоли не искаше да говори с Марадона, а искаше да стане старши треньор на националния тим”, сподели Марадона в интервю за CNN.

„Той разполага с цял арсенал от сътрудници, които се опитват да обяснят, че топката е кръгла. Футболните хора обаче не си спомняме някакво голямо постижение на Хорхе Сампаоли. Ако днес някой го уважава, това е заради Аржентина", допълни световният шампион от 1986 година в Мексико.

"Боли ме, че много хора не успяват да изкарат месеца, а един президент вместо да мисли за хората, се съобразява с Тръмп. Очаквам, че в един момент американското знаме ще застане на мястото на аржентинското", разкритикува Дон Диего и държавния глава на страната.