Диего Марадона отново скандализира световната общественост. Аржентинската футболна легенда се целуна уста в уста с нападателя на Бока Хуниорс Карлос Тевес след мача между гранда от Буенос Айрес и Химнасия (Ла Плата).

Както е известно, треньор на Химнасия е именно Диего Марадона. Бока Хуниорс спечели с 1:0 и си гарантира шампионската титла с 48 точки, на една пред Ривър Плейт, който направи 1:1 като гост Атлетико Тукуман.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

 

 

Шампионският гол за „генуезците“ беше дело именно на Карлос Теверс, който се разписа в 72-ата минута с удар извън наказателното поле. На вратата на тима от Ла Плата беше бившият страж на Лудогорец Хорхе Броун.

Диего Марадона може и да страдаше от загубата на своя тим, но беше във възторг от титлата на Бока Хуниорс. Отмъкването на титла под носа на големия съперник Ривър Плейт се възприема от феновете като реванш за двете тежки загуби от смъртния враг в Копа Либертадорес. Както е известно, „милионерите“ през 2018 г. победиха Бока на финала на южноамериканския вариант на Шампионската лига, а преди няколко месеца елиминираха „синьо-жълтите“ на полуфинала.