Попълнете търсена ключова дума или фраза

Скандално разкритие за Реал (Мадрид)

https://blitz.bg/sport/svetoven-futbol/skandalno-razkritie-za-real-madrid_521820.html Blitz.bg/Sport

"Кралете" не отчитали голям процент от разходите си

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Британското издание The Telegraph направи скандално разкритие за испанския гранд Реал (Мадрид), който отказал да обясни защо 20% от разходите му не са били отчетени в резултатите от последната финансова година на клуба, публикувани през октомври 2022 година. Според разследването на медията това "повдига въпроси относно спазването на правилата за финансов феърплей".

"Реал (Мадрид) отказа да отговори на конкретни въпроси относно естеството на тези 135 милиона (с изключение на 13,6 милиона, предназначени за Ла Лига, които всички 20 клуба са задължени да платят), които са платени чрез подкатегорията "други оперативни разходи" във финансовите резултати на клуба за годината, приключваща на 30 юни 2022 г.", се отбелязва в разследването. Според него "кралете" разпределили 135 милиона евро в категорията "други оперативни разходи", от които 122 милиона евро нямат видимо обяснение.

Въпросните разходи съответстват на възстановяване на разходи по споразумение за продажба на бъдещи маркетингови приходи на частната инвестиционна група Providence. Първото споразумение с нея е от финансовата 2017/18 година и осигурява на клуба парични средства в замяна на продажбата на бъдещи потоци от приходи. Взаимоотношенията са удължени както по отношение на продължителността, така и по отношение на стойността на плащанията.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

"Сумите, получени от продажбата на неуточнен процент от бъдещите приходи от спонсорство, което според клуба е подновено през 2019-2020 г., са записани в счетоводството на Реал като приходи, а не като дълг. Клубът никога не е обяснявал подробно как се изплаща този ангажимент към Providence колко се изплаща всяка година. Подобна структура на сделката има значителни предимства, дори ако парите просто постъпват от авансови плащания в брой за покриване на бюджетни дефицити и след това напускат клуба под формата на плащания към същата трета страна", уточнява изданието.

"Това означава, че авансовите парични плащания не се считат за заем по съображенията за финансов феърплей и помагат да се установи по-висока обща стойност на приходите, което е от решаващо значение при изчисляването на тавана на заплатите", предупреждава медията.

Това споразумение поражда известна несигурност дали е в съответствие с правилата на УЕФА за финансов феърплей. Според данъчните органи подобни плащания към дружество за дял от бъдещи приходи се считат за финансова сделка, която за данъчни цели би била като дълг.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Още по темата

Коментирай

0 Коментара