Безспорно една от най-обсъжданите футболни теми в света през последните часове е свързана с една от големите звезди на ПСЖ Неймар. Бразилецът снощи вкара четири гола при успеха на тима с 8:0 над Дижон от 21-ия кръг на Лига 1, но въпреки това се превърна обект на огромно недоволство от страна на феновете на парижани. Причината - Неймар реализира последния си гол от дузпа, като не позволи тя да бъде изпълнена от Еиндсон Кавани, който се нуждаеше от гол, за да задмине по общ брой голове за тима Златан Ибрахимович.

Действията на Неймар никак не се харесаха на публиката, която го заля с бурни освирквания. Това пък подразни бившия играч на Барселона, който видимо се разсърди и отказа всякакъв коментар след срещата.

От клуба се опитаха да защитят Неймар, изразявайки мнение, че се създава излишно напрежение. За всички обаче е повече от ясно, че проблем има. Проблем, от който е много вероятно да се възползва... Реал (Мадрид). "Кралете" отдавна мечтаят да имат в състава си бразилеца и нищо чудно да се възползват от ситуацията и да направят опит да го привлекат на "Сантиаго Бернабеу".