ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Скандалът с треньора на ПСЖ Кристоф Галтие се разраства, след като в местните медии бяха разпространени негови расистки изказвания.

Треньорът на Килиан Мбапе и Неймар беше обвинен в расизъм от директора на бившия му клуб Ница - Жулиен Фурние, а сега стана ясна и конкретната причина за това.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Галтие се срещнал с Фурние и поискал спешни промени в отбора и отстраняването на тъмнокожите футболисти.

"Трябва да осъзнаете, че феновете не харесват факта, че тимът на Ница е пълен с тъмнокожи и мюсюлмани. Това "разнообразие не е добро", казал Галтие.

Най-стряскащата обаче подробност са обидите, излезли от устата на сина на треньора. Той също е бил на срещата и се изцепил по ужасяващ начин, ръсейки следното: "В състава на Ница "има много боклуци, които посещават джамия всеки петък".

Фурние изгонил двамата от кабинета си и дълго време не искаше да разкрие причината за скандала си с треньора. Той каза единствено, че ако проговори, Галтие никога повече няма да води тим нито във Франция, нито в Европа.

Сега се чака реакцията на собствениците на ПСЖ, както и на големите звезди в тима, част от които са тъмнокожи. Най-засегнати обаче със сигурност ще са мюсюлманите, играещи футбол по целия свят.