Адриан Муту стана сътборник на Мирослав Манолов в румънския Търгу Муреш. Бившият играч на Чесли, Ювентус, Фиорентина и редица други грандове подписа договор до края на сезона с тима на българския нападател. 37-годишният футболист се надява да възроди кариерата си и да се завърне в националния отбор на северната ни съседка за Евро 2016.

Муту не е играл за Румъния от март 2013 година, а за а последно се подвизава в индийския клуб Пуне Сити през втората половина на 2015 година.

"Ако всичко е наред и постигнем нашите цели, ще дискутираме удължаване на договора", каза президентът на Търгу Муреш - Богдан Мара пред местните медии.

Муту е истинска легенда на Румъния. Той е бил избиран четири пъти за футолист на годината в страната между 2003 и 2008 година. Скандалните му прояви извън футбола обаче го превърнаха в една от най-противоречивите личности в съвременната история на играта и му попречиха да стигне до по-големи постижение. Все още се помни за скандала през 2005 година, когато нападателят бе уволнен от Челси заради употреба на наркотици.