Германската футболна лига продаде медийните права за Германия за следващите четири години срещу 4,64 милиарда евро. Медийният гигант „Скай“ получава лъвският пай за правата на мачовете от първите две футболни дивизии.

Общата сума за четирите сезона от 2017/18 представлява с 85% увеличение на цената, която е платена за предишните четири години. Това разкри Кристиан Зайферт, изпълнителен директор на Германската футболна лига.

„Скай“ ще плати 876 милиона евро на сезон. Условие при сделката беше да не се допусне монопол на един телевизионен оператор при купуване на правата за мачовете. Немската версия на „Евроспорт“ за първи път получи възможност да излъчва срещи от Бундеслигата и ще предава двубоите в петък вечерта. Националният канал ZDF също взе права да излъчва мачове на живо.

Германия има втората най-богата футболна лига в Европа след Англия. Телевизионните права за трите години от 2016-а до 2019-а бяха продадени на „Скай“ и „Би Ти“ за сумата от 5,14 милиарда паунда.

Близо половината от населението на Германия гледа мачовете от Бундеслигата по телевизията, като мнозина предпочитат репортажите по безплатните канали. „Скай“ има 4,5 милиона абонати в Германия и Австрия.