Защитникът на Арсенал Себастиян Скилачи призна, че е пред трансфер във Франция. Той премина на “Емирейтс” през 2010 година, но след серия контузии така и не успя да се наложи в титулярния състав.

"С Косчелни, Мертезакер и Джуру конкуренцията в отбора става жестока. Играх в Шампионската лига срещу Олимпиакос, също така изиграх пет мача за резервите на Арсенал и винаги тренирам сериозно. Взаимоотношенията ми с Арсен Венгер са добри. Все пак аз си оставам професионалист. Договорът ми с клуба изтича в края на сезона, което означава, че от лятото ще съм свободен агент, но има вариант да напусна клуба през януари", коментира Скилачи.

Сериозен интерес към него има от Франция, където няколко отбора следят ситуацията. В кариерата си той е играл за Монако, Аячо и Лион, а след това рита за Севиля преди да премине в Арсенал.

"Отборите на Марсилия, Ница, Монако, Бастия и Аячо проявяват интерес към мен. Аз съм на 32 години и смятам, че мога да изкарам поне още два-три сезона. Ще разгледам всички възможности и тогава ще направя своя избор", завърши Скилачи.