Феновете по цял свят с удоволствие биха гледали мач с участието на Байерн, който е един от грандовете, радващи се на сериозна популярност по цял свят. Запалянковците на баварците в Иран и останалите привърженици на германския футбол в страната обаче не успяха да видят обрата, с който тимът на Нико Ковач срещу Аугсбург (3:2).

Националната телевизия IRIB отмени планираното пряко предаване на мача. Това стана с кратко предизвестие по канала. Причината за решението на телевизионната управа е назначението на Бибиана Щайнхаус за главен съдия на срещата.

Заради стриктните ислямски правила в Иран, телевизиите нямат право да показват жени, които не са облечени според наложените канони. Това се отнася и за програми, които са заснети или се провеждат извън територията на страната. Още повече, че  на територията на ислямската република е забранено на жени да посещават спортни мероприятия, включително стадиони.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Повечето спортни фенове в Иран изразиха недоволството си от тези наложени мерки, но религиозното влияние върху медиите за масова информация в страната е прекалено силно.

Поводи за цензура в Иран предизвикват не само жените по спортни екипи. В средата на седмицата за емблема на Манчестър Юнайтед в мача срещу ПСЖ от Шампионската лига беше използвано старо лого на „червените дяволи“, в което не присъства дявола. През миналия сезон пък бозаещите Рем и Ромул бяха изтрити от емблемата на Рома за мачовете от най-престижния клубен турнир.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19