Селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари начерта пътя на отбора си до финала на домашното световно първенство от 12 юни до 13 юли. 65-годишният специалист посочи кои съперници очаква на всеки един от етапите на надпреварата преди големия финал, който според него ще бъде срещу Аржентина.

„Ние срещу Холандия (б.р. на 1/8-финал), след това Италия или Уругвай, но мислим, че по-вероятно е Италия. Ще бъдат два световни шампиона на 1/4-финал. Тогава срещу Германия (на 1/2-финал) и накрая Аржентина (финал). За да спечелим титлата, трябва да преодолеем три световни шампиона”, прогнозира Сколари.

„Кариоките” започнаха официално подготовка за участието си на домашния Мондиал 2014 с големи очаквания, пет световни титли зад гърба си и звездата на Барселона Неймар като носител на надеждата за нов трофей.

Селесао ще проведе лагера си в Тересополис на около 100 километра от Рио де Жанейро. Други отбори тренират още от миналата седмица, но рекордьорът по световни титли и домакин на турнира тази година има само около две седмици за подготовка преди мача на откриването срещу Хърватия на 12 юни в Сао Пауло.