Нападателят Скот Макдоналд изненадващо бе изваден от състава на Австралия за световното първенство в ЮАР, след като селекционерът Пим Вербеек съкрати разширения тим от 31 до 28 играчи.

Освен острието на Мидълзбро извън отбора на “кенгурата” останаха халфът на Кристъл Палас Ник Карл и играещият в Норвегия защитник Джейд Норт.

Макдоналд, който игра при победата с 2:1 над Нова Зеландия в понеделник, бе изявен голмайстор в шотландското първенство преди да премина в Англия. Той обаче все още няма попадение в 16-те си мача за Австралия.

Вмето него като резерви на звездата в атаката на тима Хари Кюъл бяха оставени Джош Кенеди и играещия в Белгия Никита Рукавиця. Според Вербеек Макдоналд не се вписва в предпочината в националния тим схема с един нападател.

Селекционерът обяви, че играчите, които не попаднат в окончателния му списък от 23 футболисти на 1 юни ще бъдат задържани в ЮАР докато е престоят на “кенгурата” на световното първенство. Очаква се от листата да отпаднат младоците Томи Оар и Джеймс Холанд./БЛИЦ