Ветеранът в състава на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс официално обяви, че слага край на активната си състезателна кариера. Последният мач на 36-годишния халф с екипа на “червените дяволи” бе финалът в Шампионската лига, загубен с 1:3 от Барселона.

"Това не бе решение, което взех лесно, но чувствам, че сега е точният момент да се спра с футбола. Не съм много словоохотлив, но съвсем честно мога да кажа, че винаги съм искал само да играя футбол. Истинска чест е за мен, че имах толкова дълга и успешна кариера в Манчестър Юнайтед. Привилегия е, че бях част от отбора, спечелил рекордната 19-а титла", заяви Скоулс.

“Искам да благодаря на феновете за непрестанната им подкрепа и на всички треньори и играчи, с които съм работил. Най-вече обаче искам да благодаря на сър Алекс Фъргюсън затова, че е голям мениджър. От деня, в който дойдох, за мен вратите в клуба винаги са били отворени. Знаех, че този тим иска да печели много трофеи”, допълни рижият халф, който ще стане част от треньорския щаб на Юнайтед.

Пол Скоулс дебютира за "червените дяволи" през 1994 година. Той има 676 мача за Юнайтед и 150 вкарани гола. Халфът прекара цялата си кариера на "Олд Трафорд". През август ще бъде организиран специален бенефисен мач за Скоулс. /БЛИЦ