ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Тотнъм гостува на Арсенал в опит да продължи победния си старт на сезона. Дербито на Северен Лондон, което е част от 3 кръг на Висшата лига, е днес от 18:00 часа.
 
Тимът на Андре Вияш-Боаш стартира първенството с две победи (Кристъл Палас и Суонзи), дошли след голове от дузпи на Роберто Солдадо. “Шпорите” обаче трябва да се притесняват преди визитата си на “Емирейтс”, тъй като при последните си две гостувания на Арсенал записаха загуби с 2:5.
 
“Артилеристите” стартираха шампионата с домакинска загуба от Астън Вила, но в следващия кръг отговориха с победа над Фулъм като гост в първото лондонско дерби за сезона. Освен това елиминираха Фенербахче в плейофите за място в груповата фаза на Шампионската лига.
 
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер беше обект на критики от част от феновете, тъй като взе само двама нови през това лято – младия нападател Яя Саного и опитния халф Матийо Фламини. И двамата дойдоха на “Емирейтс” като свободни агенти.
 
От друга страна Тотнъм беше доста активен на пазара и похарчи над 120 милиона евро за нови. От края на миналия сезон до момента на три пъти счупи клубния си рекорд за най-скъпо попълнение с привличането на Паулиньо, Роберто Солдадо и Ерик Ламела.
 
Венгер има доста притестения относно контузени играчи преди дербито. Джак Уилшир и Аарън Рамзи са под въпрос за мача, докато Алекс Окслед-Чембърлейн, Томас Вермаелен, Микел Артета и Лукас Подолски със сигурност пропускат срещата.
 
Тотнъм ще бъде без Гарет Бейл, тъй като всеки момент се очаква оповестяването на трансфера му в Реал (Мадрид). Мениджърът Вияш-Боаш няма да може да разчита на контузените Аарън Ленън и Беноа Асу-Екото.
 
арсенал_1.jpgАрсенал – Тотнъмтотнъм_1.jpg
 
Днес от 18:00 часа по Диема
Лондон, “Емирейтс”
Съдия: Майкъл Оливър
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Арсенал: Войчех Шчесни, Лоран Косиелни, Бакари Саня, Пер Мертезакер, Начо Монреал, Аарън Рамзи, Джак Уилшир, Санти Касорла, Тио Уолкът, Киърън Гибс, Оливие Жиру
Контузени: Алекс Окслей-Чембърлейн, Томас Вермаелен, Микел Артета, Лукас Подолски, Васирики Абу Диаби
Наказани: няма
 
Тотнъм: Юго Льорис, Дани Роуз, Ян Вертонген, Майкъл Доусън, Кайл Уокър, Муса Дембеле, Паулиньо, Насер Шадли, Етиен Капу, Андрос Таунсенд, Роберто Солдадо
Контузени: Аарън Ленън, Беноа Асу-Екото
Наказани: няма
 
Баланс: 152 мача, 62 победи за Арсенал, 41 равенства, 49 победи за Тотнъм
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Арсенал не успя да вкара гол в само един от последните си 29 мача срещу Тотнъм във Висшата лига.
* “Шпорите” не са опазвали вратата си суха в четири поредни мача за първенство от януари 2010 г.
* Играч на Тотнъм е получавал червен картон в последните два мача на тима на “Емирейтс” във Висшата лига.
* Тотнъм взимаше аванс, който не успяваше да опази, при последните си две визити на стадиона на Арсенал и загуби двете срещи с 2:5.
* В 13 от последните 14 срещи между двата тима за първенство са паднали повече от 2,5 гола на мач.
* В дербито на Северен Лондон във Висшата лига са реализирани 124 гола, повече от всеки друг сблъсък между отбора.
* Единствената победа на Тотнъм като гост на Арсенал от създаването на Висшата лига до момента беше през ноември 2010 г., когато “шпорите” се наложиха с 3:2.
* Оливие Жиру се разписа в двата мача на Арсенал от началото на сезона и реализира три попадения в последните си 4 срещи от Висшата лига на “Емирейтс”.
* Всичките 13 гола на Жиру във Висшата лига са вкарани в Лондон – 11 на “Емирейтс” и по един на стадионите на Уест Хям и Фулъм.
* Джърмейн Дефоу има два гола в 18 мача срещу Арсенав във Висшата лига. Само срещу Ливърпул (2 попадения в 19 среща) английският национал има по-слаба успеваемост.
* Само Еден Азар (10) от Челси е създал повече голови положения във Висшата лига от началото на сезона, в сравнение с Насер Шадли от Тотнъм – 9.