Валери Божинов загуби българския сблъсък в Лига Европа с Живко Миланов. Васлуй надви Спортинг (Лисабон) с 1:0, след като в предишния мач между отборите португалци бяха спечелили с 2:0. Единствения гол реализира Денис Змеу в 30-ата минута на двубоя.

Треньорът на “лъвовете” Домингош Пасиенсия бе заложил на част от футболистите, които по-рядко влизат в игра, тъй като тимът му имаше три успеха в предишните си три срещи от група “D” на турнира. Така титуляр за тима бе Валери Божинов, който не показа нищо значимо и бе заменен на почивката от Рики ван Волфсвинкел. Българинът получи и контузия в ребрата, което наложи принудителната му смяна. Това е едва вторият двубой, в който Валери е в стартовия състав на лисабонските “лъвове”. Първият беше на 10 септември при победата на Спортинг над Пасош де Ферейра с 3:2 в първенството.

За румънския тим Миланов игра цял мач. Като цяло Васлуй доминира в двубоя, а гостите от Лисабон не показаха желание за победа. Точно след половин час игра молдовецът Денис Змеу се разписа и донесе победата на тима си.

В другия мач от групата Лацио победи Цюрих с 1:0. Това бе първи успех за "орлите" в турнира и дойде след гол на Кристиан Броки в 62-ата минута на срещата,

Спортинг е лидер в класирането с 9 точки, Васлуй и Лацио са с по 5, а Цюрих има само две.