Твенте загуби с 2:3 гостуването на Фейенорд в един от най-слабите мачове на Николай Михайлов от началото на сезона. Вратарят, считан за фаворит за спечелването на "Футболист на годината", имаше лош ден и още до почивката пусна 3 гола. Вкара му ги 19-годишният Джон Гуидети - в 8-ата, 43-ата и 44-ата минути.

Шведският талант се нарежда сред кошмарите на Михайлов, който и през септември беше наказан на 3 пъти от един играч - Чедран Шакири. В евроквалификацията между Швейцария и България (3:1) 19-годишната звезда на Базел разплака Ники, а сега същото стори и Джон Гуидети.

През второто полувреме на днешния двубой в Ротердам Твенте имаше сили да върне само 2 гола. В 56-ата Чадли наказа домакините, а в 66-ата с попадение за тима на Ники Михайлов се отчете и Люк Де Йонг.

Загубата е първа за Твенте в шампионата на Холандия от 12 мача насам и остави отбора на 5 точки от върха в Ередивизие. Лидерът АЗ Алкмаар не успя да поведе с още пред конкуренцията, след като допусна загуба с 1:2 като гост на НАК Бреда.