Евиан сензационно изхвърли Пари Сен Жермен от Купата на Франция. Слабакът, борещ се да не изпадне от Лига 1, победи столичния гранд с 4:1 след дузпи. Редовното време в четвъртфинала приключи 1:1. При дузпите пък решителните пропуски за гостите направиха най-големите звезди на гостите Златан Ибрахимович и Тиаго Силва.

Мачът започна перфектно за ПСЖ. Хавиер Пасторе откри още в 8-ата минута и това подейства демобилизиращо на тима, воден от Карло Анчелоти. Футболистите му помислиха, че вече са си свършили работата и заиграха адски отпуснато и несериозно. Домакините успяха да изравнят в 43-ата минута чрез Сабер Халифа. В продълженията гол така и не падна и се стигна до лотарията на дузпите. В 118-ата минута Тиаго Мота от столичани бе изгонен с червен картон.

При дузпите още при първите два удара Златан Ибрахимович и Тиаго Силва пропуснаха за ПСЖ, а само Лавеци вкара. Всички изпълнители на Евиан - Оливие Сорлен, Яник Сагбо, Сабер Хелифа и Седрик Барбоса, бяха безгрешни. Домакините се класираха на полуфиналите
в компанията на Бордо, Троа и Лориен.

ФРАНЦИЯ, КУПА НА ФРАНЦИЯ, 1/4-ФИНАЛИ
От 16 април
Троа – Нанси 3:0
Сент Етиен – Лориен 1:2
От 17 април
Ланс – Бордо 2:3