Арсенал победи Хъл Сити с 2:0 в мач от 25 кръг на Висшата лига. И двете попадения бяха дело на Алексис Санчес, като първото от тях беше скандално, тъй като чилиецът вкара топката с ръка.

Един от най-добрите рефери в Европа Марк Клатънбърг първо не даде дузпа за Арсенал заради игра с ръка в наказателното поле след удар на Тио Уолкът. В 34-ата минута Санчес откри резултата, но топката влезе във вратата, след като го удари в ръката.

През второто полувреме Клатънбърг показа само жълт картон за Киърън Гибс, който като последен в защитата събори атакуващия към Петър Чех Лазар Маркович.

В добавеното време Сам Клукас изби с ръка от голлинията удар на Лукас Перед и получи червен картон от съдията. Алексис Санчес не сбърка от бялата точка и удвои аванс на „артилеристите“. Така той вече има седем гола в четири мача срещу „тигрите“.

С този успех Арсенал събра 50 точки и се изравни с втория в класирането Тотнъм, който по-късно днес гостува на Ливърпул. Хъл Сити остава в зоната на изпадащите с 20 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА