Аполон (Лимасол) е новият носител на Купата на Кипър. На финала тимът на българския национал Симеон Славчев победи Омония (Никозия) с 2:1. Славчев не взе участие в битката, но неговите съотборници заслужиха ценното отличие и го зарадваха.

Аполон поведе с гол на Фотис Папулис в 5-ата минута, но в 51-ата Ренато Маргача изравни. Успехът за тима на Славчев донесе Ангелис Ангели в 72-ата минута.

За отбора от Лимасол това е осма купа в историята. Предишната беше спечелена през 2013 година.

Славчев се похвали в социалните мрежи със спечеления трофей и отчете, че голяма заслуга за успешните му игри има половинката му - бившата баскетболистка Сара Маринова.

"Спечелената купа е резултат от работата на целия отбор. Имах и хубави и лоши моменти. Спомням си всичко, особено лошите, от които научих много. Повечето от хората виждат само успеха, но само най-близките знаят какво е необходимо, за да се добереш до върха! Минал съм през няколко трудни моменти. Сега е моментът да благодаря на човека, който е зад мен в доброто и в най-лошите моменти! Човекът, който ме направи по-добър човек и дори по-добър професионален играч, защото тя ме разбира и знае каква е целта ми. Единственият начин за мен да бъда щастлив е да бъде на терена и да правя това, което обичам", написа Славчев във "Фейсбук".