Рио Фърдинанд ще напусне Манчестър Юнайтед през това лято, след като в продължение на 12 години беше част от „червените дяволи“ и сега не му беше предложен нов договор. 35-годишният защитник има 454 мача за за Юнайтед. В Англия считат, че той няма да прекрати кариерата си, но все още не е ясно къде ще играе през следващия сезон.
 
Като част от Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд спечели шест шампионски титли на Англия, два пъти взе Купата на Лигата и по веднъж триумфира в Шампионската лига и Световното клубно първенство. Последният му мач на „Олд Трафорд“ беше равенството 1:1 със Саутхемптън в последния кръг на завършилия сезон на Висшата лига в неделя.
 
„През последните месеци много мислех за бъдещето си. Обстоятелствата не ми позволяват да се сбогувам с клуба по начина, по който искам. Искам да благодаря на клуба, феновете и съотборниците си за чудесните 12 години, които никога няма да забравя. Като дете мечтаех да печеля трофея, а в Юнайтед тези мечти се сбъднаха. Чувствам се здрав и готов за ново предизвикателство“, обяви Фърдинанд пред клубния сайт на Манчестър Юнайтед.