За втори път в рамките на година и половина Арсенал отново участва в мач, завършил с уникален обрат. При 7:5 над Рединг “артилеристите” бяха догонващи в резултата, но през февруари 2011 г. те имаха аванс от 4 гола срещу Нюкасъл на почивката. След това “свраките” се добраха до равенството.
 
ЧАСТ ОТ НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ ОБРАТИ В АНГЛИЯ
2 май 1953 г., ФА Къп, финал
Блекпул – Болтън 4:3
Болтън водеше с 2:1 на почивката, с 3:1 в 55-ата минута и с 3:2 четири минути преди края. След това “мандарините” стигат до успеха с голове на Стан Мортенсън и Бил Пери. Въпреки хеттрика на Мортенсън този мач е известен като Финала на Матюс заради силната игра по крилото на Стенли Матюс.
 
22 септември 1984 г., старата Първа дивизия
КПР – Нюкасъл 5:5
“Свраките” водеха с 4:0 на почивката и изглеждаха сигурни победители, а и Крис Уодъл беше в невероятна форма. Гари Банистър, Джон Грегъри и автогол върнаха КПР в мача. Кени Уортън обаче вкара още един за Нюкасъл шест минути преди края. Лондончани обаче не се отказаха и стигнаха до равенството след попадения на Стив Уикс и Гари Микълуайт.
 
9 септември 1998 г., Висша лига
Уест Хям – Уимбълдън 3:4
“Чуковете” водеха с 3:0 след половин час игра благодарение на гол на Джон Хартсън и две попадения на Йън Райт. Маркъс Гейл върна едно попадение за “доновете” преди почивката. Уимбълдън изкова победата в последния половин час на мача. С голове на Джейсън Юъл и Гейл се стигна до равенство, а девет минути преди края Ефан Екоку донесе успеха на гостите.
 
12 февруари 2000 г., Висша лига
Уест Хям – Брадфорд 5:4
На почивката резултатът е 2:2, след като първо гостите откриват резултата, след това “чуковете” обръщат, а Питър Бийгри изравнява от дузпа в 45-ата минута. С два бързи гола на Джейми Лоурънс повежда с 4:2, но Уест Хям стига до успеха с голове на Паоло ди Канио (дузпа), Джо Коул и Франк Лампард.
 
20 февруари 2001 г., ФА Къп, пети кръг
Транмиър – Саутхемптън 4:3
“Светците” имаха аванс от три гола на полувремето, а Транмиър изглежда нямаше изгледи да спечели мача. През второто полувреме обаче се стигна до обрат. Той беше вдъхновен от хеттрика на Пол Райдаут, а Стюарт Барлоу вкара победния гол седем минути преди края.
 
29 септември 2001 г., Висша лига
Тотнъм – Манчестър Юнайтед 3:5
“Шпорите” имаха аванс от 3:0 на почивката, но през второто полувреме бяха изправени пред изтинска вихрушка. “Червените дяволи” стигнаха до успеха след голове на Андо Коул, Лоран Блан, Рууд ван Нистелрой, Хуан Себастиан Верон и Дейвид Бекъм.
 
4 февруари 2004 г., ФА Къп, четвърти кръг
Тотнъм – Манчестър Сити 3:4
“Шпорите” водеха с три гола на почивката и точно преди края на първото полувреме Джоуи Бартън от Манчестър Сити беше изгонен. Това обаче мобилизира “гражданите” и те стигнаха до победата с гол на Джон Маккен в последната минута.
 
5 февруари 2011 г., Висша лига
Арсенал поведе с 3:0 в първите 10 минути, а на почивката вече водеше с 4:0. Последваха силни последни 25 минути за “свраките”, които се добраха до равенството три минути преди края след гол от воле на Шейх Тиоте.
 
12 февруари 2011 г., Висша лига
“Дроздовете” имаше аванс от три гола на почивката след попадения на Греъм Доранс, Джеръм Томас и автогол на Уинстън Рийд. В първия четвърт час на второто полувреме “чуковете” отговориха с голове на Демба Ба и Карлтън Коул, а седем минути преди края на мача стигнаха до равенството с гол на Ба. Геройското равенство обаче не предотврати изпадането на Уест Хям в края на сезона.
 
30 октомври 2012 г., Купа на Лигата, 1/8-финал