След еднодневна драма, в която имаше противоречиви информации, руският Кубан, където играе българският национал Ивелин Попов, все пак се раздели с треньора Виктор Гончаренко. Двете страни са стигнали до взаимно съгласие за разтрогване на договора на беларуския специалист. Вчера първо се появиха информации, че Гончаренко е уволнен, а след това се появи опровержение от спортния директор на клуба Евгени Муравьов. В края на деня вероятността за раздяла между треньор и клуб се увеличи, тъй като беларусинът не води тренировката на отбора.
 
„Това не беше лесно решение. Благодарни сме на Виктор Гончаренко за работата в нашия клуб, тъй като отборът показа добри резултати. Раздялата с него е превантивна мярка. Имаме много проблеми, които се знаят в кухнята на клуба, но са незабележими за страничните наблюдатели. Нашият приоритет е запазване на ключовите играчи и недопускане на разбиване на отбора. Има някаква криза. Нивото на дисциплината е много ниско. Съществува реална опасност отборът да не задържи високото си място в класирането. Това няма да го допуснем. Целта ни е участие в евротурнирите“, заяви пред клубния сайт Муравьов.
 
„За съжаление трябва да приема решението на клуба за разтрогване на договора ми. Аз не искам да напускам. Доколкото разбрах, ръководството на Кубан също трудно е взело това решение. Според мен с работата си успях да създам добра основа, която ще помогне на отбора да се движи напред. Оставям Кубан на предни позиции в класирането, които ще може да запази. Особени благодарности искам да отправя към феновете, играчите и сътрудниците на клуба. Пожелавам на всички високи постижения в спорта и постигане на поставените цели“, обяви Виктор Гончаренко.
 
Тимът от Краснодар е пети в класирането след 13 кръга, изоставайки само на точка от втория ЦСКА (Москва). Отборът има само една загуба в първенството – 0:6 от „армейците“. Спортният директор Муравьов призна, че клубът води преговори с няколко специалисти за треньорския пост. Двама от тях са Леонид Кучук и Дан Петреску. Муравьов разкри, че Доринел Мунтяну не е вариант за Кубан.