Няколко дни след гола срещу Италия за равенството 2:2 в София българският национал Илиан Мицански изигра много силен мач и на клубно ниво. Нападателят се отчете с гол и асистенция за Карлсруе, които обаче не стигнаха на тима му да победи като гост намиращия се в зоната на изпадащите Аален - 2:2. Двубоят беше от 27-ия кръг на германската Втора Бундеслигата.

Мицански вкара втория гол за Карлсруе в 63-ата минута, а още във втората беше асистирал на Роувен Хенингс за 1:0. Успехът обаче се измъкна, след като бившият халф на Литекс Юрген Джазула реализира две попадения за домакините за крайното 2:2.

Мицански остана на терена през целия мач и получи жълт картон. Така той вече има 5 попадения и 4 асистенции от началото на сезона, до чийто край остават само още 7 кръга. Карлсруе се бори за промоция в Първа Бундеслига, но със загубените 2 точки днес се отдалечи на 3 от Дармщад, който засега е трети и отива на бараж. Кайзерслаутерн и Инголщад са другите два тима, измежду които най-вероятно ще се определят призьорите.