В мач от 28-ия кръг на Серия "А" Интер победи Салернитана с 5:0. Хеттрик за успеха реализира Лаутаро Мартинес, който нацели и греда през първата част. Две попадения за успеха реализира Един Джеко. След този успех "нерадзурите" са лидер с актив от 58 точки, а тимът от Салерно е на последната позиция с 15.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Салернитана организира добра атака по посока вратата на Интер, а Верди отправи опасен удар, който премина високо над напречната греда в 4-ата минута на срещата.

Лаутаро Мартинес стреля отлично към вратата на съперника в 19-ата минута, но гредата спря пътя на топката. Три минути по-късно той вече беше точен и откри резултата, пращайки топката с прецизен удар по диагонала в мрежата.

В 34-ата минута Верди опита от пряк свободен удар да затрудни отбраната на домакините, но не сполучи. Две минути по-късно Мартинес имаше чудесна възможност да се разпише, но с отлична намеса бранител на Салернитана изби в корнер. След него не се получи нищо интересно пред вратата на тима от Салерно.

В 40-ата минута отново Лаутаро Мартинес се разписа, за да удвои резултата за своя тим. Барела пусна отличен пас към аржентинеца и той не пропусна да накаже вратаря на гостите.

Лаутаро Мартинес реализира своя хеттрик в 56-ата минута, възползвайки се от пас отдясно и от около 6 метра се разписа след асистенция на Джеко. Босненският национал също записа името си сред голмайсторите, след като от няколко метра не остави шансове на Сепе в 64-ата минута на двубоя. Пет минути по-късно Джеко отново се разписа, а след като ситуацията беше разгледана с ВАР, голът беше признат, след като имаше леки съмнения за засада.

В 77-ата минута Хоакин Кореа пропусна от чиста позиция да нанесе още един удар по съперника. До края на двубоя Интер пропусна куп голови положения, но резултатът остана непроменен - 5:0.