Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Разпространено беше първото видео на младите футболисти, спасени от наводнената пещера в Тайланд след 17 дни, прекарани в нея. На кадрите момчетата се усмихват и махат с ръка от болничните си легла. Футболистчетата изглеждат отслабнали, но в добро здраве, след наблюдаваната от целия свят спасителна акция.

Дванадесетте момчета и техният треньор са свалили средно по 2 килограма по време на неприятното преживяване. "Не демонстрират признаци на стрес", коментира медицински служител.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След като от неделя до вчера децата бяха извадени едно по едно от пещерата, те бяха закарани с хеликоптер до болницата в разположения на около 70 км от мястото на инцидента град - Чианг Раи, където бяха поставени под карантина, отбелязва "Ройтерс".

"Ще им се наложи да останат в болницата до 10 дни, а след това ще трябва да не излизат от вкъщи в продължение на 30 дни", заяви директорът на лечебното заведение Чайуеч Танапайсал.

Родителите на първите осем спасени деца са имали възможност да им отидат на свиждане, но е трябвало да носят защитни костюми и да стоят на два метра разстояние, като предпазна мярка от възможни инфекции.

Пещерата в Тайланд, където 12-те момчета и техният треньор по футбол бяха блокирани в продължение на повече от две седмици, ще бъде превърната в музей, за да свидетелства за проведената спасителна операция.