Още една футболна звезда се сдоби с грозна статуя. След като направи изключително спорен и нехаресван бюст на Кристиано Роналдо, същият скулптор – Емануел Сантош, изработи подобен на Гарет Бейл.

Скулптурата на уелския национал вече е поставена пред стадиона в Кардиф, където в събота ще се играе финалната среща на Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ювентус.

Феновете обаче до голяма степен са озадачени дали бюстът е именно на Гарет Бейл. Според повечето коментари в социалните мрежи това повече прилича на бившия английски национал Дейвид Сиймън, а не на звездата на Реал (Мадрид).

Бюстът на Бейл е изработен за 264 часа и тежи 40 кг. Оценен е на 25 000 паунда. Поръчката за направата е на британския букмейкър „Пади Пауър“. Скулптурата ще бъде изложена пред стадиона до неделя.

„Станах доста популярен след статуята на Кристиано Роналдо. Хората постоянно ми казваха, че тя ги кара да се усмихват повече и ме молеха да направя на друг известен футболист. Вероятно ще извая и трети бюст, за да направя хеттрик, както се казва във футбола“, призна Емануел Сантош.