Нови арести разтърсиха футболна Италия. Тази нощ бяха задържани няколко души, а общо над 20 са заподозрени в уговаряне на мачове. Сред задържаните са девет бивши футболисти на Бари, в това число и бранителят на Аталанта Андреа Масиело. Арестуваните са замесени в завера около уреждането на девет мача от миналия сезон в Серия "А", като в полезрението на италианските следователи попада двубоят Бари - Лече (0:2) на "Сан Никола". Според пресата на Апенините Масиело е прибрал 300 хиляди евро, за да уреди победата на Лече. 

Акцията от вчера се ръководи от прокурор Антонио Лаудати и неговия заместник Чиро Анджелилис. Освен Масиело сред евентуалните провинили се са още Даниеле Портанова, Алесандро Паризи, Симоне Бентивольо, Марко Роси, Абдел Гезал, Марко Еспозито, Антонио Белависта и Никола Белмонте. Както е известно, Марко Еспозито беше в ЦСКА и изигра 3 мача за тима през есента на 2010 година, след което премина в Портогруаро, а сега е в Пиза.

В италианските медии се споменават още имената на приятели на въпросните футболисти. Под лупата на органите на реда попадат срещите от миналия сезон Бари - Лече, Палермо - Бари, Болоня - Бари, Бари - Киево и Бари - Сампдория, както и срещата от края на сезон 2009/2010 между Удинезе и Бари на "Фриули"./БЛИЦ