Със специален монитор УЕФА ще следи треньорът на Барселона Пеп Гуардиола. Както е известно, наставникът на каталунците ще изтърпи един мач наказание довечера срещу Байерн (Мюнхен) в ¼-финал-реванш от Шампионската лига заради невъздържано поведение в първата среща. Миналата седмица на “Камп Ноу” Пеп скочи на решение на съдията Хауърд Уеб, който не даде сто процентова дузпа за нарушение срещу Лео Меси.
 

УЕФА се притеснява, че довечера Гуардиола може по някакъв начин да се свърже с някои от помощниците си и именно заради това ще бъде следен от човек, който през цялото време ще наблюдава въпросния монитор.


Миналата седмица, след като бе пратен на трибуните, Пеп седна на първия ред и от там поддържаше връзка с един от асистентите си – Тито Виянова и Серхи Бускетс, който бе на резервната скамейка.


Най-известният инцидент след наказание на треньор е свързан с Жозе Моуриньо. Португалецът се скрил в кош за пране в съблекалнята на Челси и от там давал указания на помощниците си на полувремето. Всичко това стана през 2005 година преди ¼-финал с Байерн (Мюнхен)./БЛИЦ