Смелостта на Беларус да провежда мачове с присъствието на зрители в условията на пандемия май стигна до крайната си точка и местната футболна федерация започна да отлага срещи заради коронавируса.

Двубоят между ФК Минск и Неман (Гродно) от предстоящия 9 кръг, който трябваше да се проведе на 15 май, беше отложен за по-късна дата, която още не е определена. Причината за това е, че играч на столичния тим е заразен с COVID-19.

Освен това отложен е и мач между Арсенал (Дзержинск) и ГОБЖД от 5 кръг на втората дивизия, който по програма беше предвиден за 16 май. Играч на Арсенал и болен от коронавирус и това вече доведе до отлагането на мача от предишния кръг с Гомел.

Беларуската футболна федерация е въвела редица санитарни мерки за провеждането на двубоите от първенството. На зрителите се мери температурата преди влизане в стадиона. На няколко места във вътрешността на съоръжението са поставени апарати за дезинфектанти, а зрителите могат да седят на трибуните само на определено разстояние и в шахматно подреждане.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!