Съмненията за уговорка в мача между Терек и ЦСКА (Москва) изглежда се потвърдиха, след като тимът от Грозни допусна домакинска загуба с 0:3 от “армейците” в мач от 24 кръг на руската Премиер лига.
 
По-рано днес се появиха съмнения за крайния изход от двубоя, след като за победа на ЦСКА бяха заложени над 300 пъти повече пари, отколкото за останалите двубои от кръга. Коефициентите за успех на московчани запознали да спадат, въпреки че Терек нямаше проблеми с контузени играчи и до момента нямаше домакинска загуба от началото на сезона.
 
Българският национал Благой Георгиев игра цял мач за домакините, а Сейду Думбия откри резултата в 18-ата минута, когато се оказа непокрит в наказателното поле при центриране от корнер. В 26-ата минута Терек получи право да изпълни дузпи, капитанът Ляхиялов прати топката във вратата, но съдията Безбородов отсъди повторно изпълнение на наказателния удар. Вторият удар на Ляхиялов обаче бе спасен от Акинфеев.
 
Четвърт час преди края на мача ЦСКА стигна до втори гол. Вагнер Лав получи топката на границата на наказателното поле и с удар по земята простреля вратаря Ярослав Годзюр. В добавеното време на мача Кейсуке Хонда вкара и трети гол в полза на “армейците”. Японецът засече центриране на Марк Гонсалес на далечната греда и оформи разгрома на домакините от Терек. Това бе първата победа на ЦСКА (Москва) при гостуване в Грозни./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 24 КРЪГ
От 15 октомври (петък)
От 16 октомври (събота)
Рубин – Ростов 2:1
Том – Сатурн 2:2
От 17 октомври (неделя)
Терек – ЦСКА 0:3
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 17 октомври (неделя): Динамо (Москва) – Анжи, Криля советов – Сибир, Локомотив (Москва) – Спартак (Налчик)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 56, 2.Рубин 50, 3.ЦСКА (Москва) 48, 4.Спартак (Москва), 39, 5.Спартак (Налчик) 36 и др.