Двубоят между Хелзингборг и Юргорден от първия кръг на шведската Алсвенскан бе прекратен в 42-ата минута при резултат 1:1 заради смъртта на привърженик, починал от раните на главата си. Фенът бил закаран в болница след инцидент на площад „Карнтрапан” в Хелзингборг.

"Мога да потвърдя, че един човек е починал в общинската болница на Хелзинборг. Той беше докаран в лечебното заведение след инцидент на площад „Карнтрапан” в централната част на Хелзинборг”, обяви говорителят на полицията Ева-Гун Вестфорд пред "Футболсканален".

Инцидентът се е случил час и половина преди началото на срещата, с която бе даден старта на новия сезон в шведското първенство. Феновете на Юргорден разбраха, че техен 40-годишен съмишленик е починал в болницата, и пробваха да нахлуят на терена, което принуди съдията Мартин Хансон да прекрати срещата.

Футболната федерация на Швеция ще се произнесе какво ще бъдат санкциите за прекъснатия мач. От полицията потвърдиха смъртта на привърженика на гостите от Стокхолм малко след прекратяването на срещата.