Сагата около бъдещето на звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни продължава. От няколко дни в Англия усилено пишат, че кариерата на нападателя с червената фланелка е към края си и още през зимата той ще премине в Реал (Мадрид). Рууни е в открит конфликт с мениджъра Сър Алекс Фъргюсън, което наля допълнително масло в огъня.

“Отношенията между Рууни и мениджъра са в критична точка. Никой в клуба не може да си позволява да подкопава авторитета на Фъргюсън. В подобен спор може да има само един победител - попитайте Дейвид Бекъм", заявява източник от "Олд Трафорд", цитиран от "Сън". Изданието днес публикува обширен материал за звездата, като в заглавие цитира Рууни: “Искам да напусна”.

Миналата седмица съотборникът на Митко Бербатов влезе в противоречие с Фъргюсън, като заяви, че не е имал контузия в глезена. По-рано шотландецът твърдеше обратното. Още тогава се появиха индикации, че двамата трудно ще намерят общ език и най-логичният изход от ситуацията е трансфер на нападателя.
Не е тайна, че Жозе Моуриньо винаги е искал да има в състава си английския национал, като в същото време ще може да се отърве от Карим Бензема. “Сън” твърди, че Реал е приготвил оферта от 50 млн. паунда и е въпрос на време да стартират преговори с ръководството на Юнайтед.

Драстичният спад във формата на Рууни, скандалът с проститутките през лятото и отказът му да подпише нов договор са основните причини, които са довели до разрива между него и Фъргюсън./БЛИЦ