Холандският национал Уесли Снайдер си търси жилище в Манчестър, което засилва слуховете за негов трансфер от Интер в Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” са готови да се изръсят с рекордните 35 милиона паунда за плеймейкъра, на който ще бъде предложена заплата, която да е съизмерима с тази на най-голямата звезда в отбора Уейн Рууни, който получава по 220 000 паунда на седмица.

“Всеки тук очаква трансферът на Уесли да бъде обявен още тази седмица. Той дори е говорил с играещия в Манчестър Сити негов съотборник в националния отбор на Холандия Найджъл де Йонг и го е попитал къде са най-добрите места за живеене в Манчестър”, споделя източник на английския таблоид “Сън”.

От Интер вече обявиха, че са готови да се разделят с 27-годишния холандец, но не да го подарят на някой за смешни пари, а да го продадат за сериозна сума. Ако наистина Манчестър Юнайтед плати 35 милиона паунда за Снайдер, сумата на “червените дяволи” ще набъбне на 85 милиона паунда. Това само с 5 милиона паунда повече от парите, които тимът взе за трансфера на португалеца Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид) през лятото на 2009 година.

Уесли Снайдер пристигна в Интер от Реал (Мадрид) през 2009 година и спечели още в първия си сезон с екипа на “нерадзурите” Шампионската лига, титлата в Серия “А” и Купата на Италия. /БЛИЦ