Съндърланд елиминира изключително драматично като гост Манчестър Юнайтед с 2:1 след дузпи на полуфиналите в турнира за Купата на лигата и ще спори за трофея с Манчестър Сити. „Черните котки” бяха спечелили първия мач с 2:1 на свой терен, а реваншът на „Олд Трафорд” завърши 1:0 в полза на Юнайтед в редовното време след гол на Джони Еванс (37) и се стигна до продължения, тъй като в този турнир не важат головете на чужд терен. В самия край на второто продължение съперниците си размениха по още един гол, като първо Съндърланд изравни чрез Фил Бардсли (119), а „червените дяволи” пак поведоха с гол на Хавиер Ернандес (120) за 2:1 в тяхна полза и докараха мача до дузпи. При тях за домакините реализира само Дарън Флетчър от всичките пет изпълнения, докато „черните котки” вкараха два пъти и се класираха за финала на „Уембли”.

Двубоят стартира равностойно, като първи Хавиер Ернандес направи пропуск с глава за домакините, след това и гостите пропиляха две възможности чрез Джон О`Шей и Фабио Борини. Постепенно „червените дяволи” взеха инициативата и в 36-ата минута след центриране на Шинджи Кагава в наказателното поле Дарън Флетчър от близо нацели гредата. Минута по-късно обаче след ново центриране Дани Уелбек продължи към Джони Евънс, който от близо вкара за 1:0. Малко след това Съндърланд можеше да изравни, но Александър Бютнер изчисти от голлинията удар с глава на Уес Браун.

След почивката домакините натиснаха, но пропуски направиха Янузай и Рафаел да Силва. За гостите пък Адам Джонсън и Маркос Алонсо получиха страхотни възможности, но не успяха да се разпишат. В добавеното време Янузай стреля слабо от пряк свободен удар от границата на наказателното поле и също пропусна. Така се стигна до продължения.

В 101-ата минута Хавиер Ернандес бе изведен зад защитата от Янузай, но сам срещу вратаря стреля в аут. Драмата настъпи в края на второто продължение. Първо в 119-ата минута Съндърланд изравни, след като Фил Бардсли стреля от далеч и след неумела намеса на Давид Де Хеа топката влезе във вратата за 1:1. Гостите обаче се радваха на гола си само минута, тъй като секунди преди края Янузай центрира от ляво и Чичарито от близо вкара за 2:1. Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които мерникът и на двата тима не спореше.

Гостите отбелязаха на два пъти от бялата точка чрез Алонсо и Ки, докато единствено Дарън Флетчър бе точен за домакините, а пропуски направиха Дани Уелбек, Аднан Янузай, Фил Джоунс и Рафаел да Силва. Така в крайна сметка "черните котки" елиминираха „червените дяволи” насред "Олд Трафорд" и ще спорят с Манчестър Сити за трофея.