Съндърланд официално потвърди освобождаването на уругвайския мениджър Густаво Пойет след серия от слаби резултати, довели тима до 17-ото място във временното класиране на английската Висша лига. През уикенда „черните котки” загубиха катастрофално с 0:4 от Астън Вила на своя "Стейдиъм ъф Лайт".

Босовете на тима привикаха Пойет на среща, по време на която са го уведомили, че е свободен да си търси нова работа. Собственикът Елис Шорт е разочарован от поредицата слаби резултати и въвличането на отбора в битката за оцеляване.

„Искам да благодаря на Гус за работата, която свърши в клуба. За съжаление нямахме нужния прогрес, на който се надявахме този сезон”, сподели босът Елис Шорт пред официалния сайт на клуба.

Съндърланд спечели само 4 мача от 29 кръга от началото на сезона. „Черните котки” са само на точка над зоната на изпадащите с актив от 26 точки.

Пойет бе начело на тима година и половина, като и през миналия сезон Съндърланд бе замесен в борбата за оцеляване в елита. Преди това уругваецът водеше Бърнли от 2009 до 2013 година.