Съндърланд победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в първия мач от 26-тия кръг на английската Висша лига и съвсем вгорчи живота на мениджъра на "дяволите" Луис ван Гаал, който ще има нелеката задача да оправдава поредното слабо представяне на тима.

Срещата започна по перфектен за домакините, които откриха резултата още в 3-ата минута. Уахби Хазри центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Юнайтед, топката премина през цял куп играчи и влетя във вратата на Де Хеа.

Минути по-късно "черните котки" можеха да нанесат втория си удар, но Джърмейн Дефоу не съумя да реализира от изгодна позиция. В 26-ата минута играчите на Съндърланд имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Шнайдерлин. Главният съдия Андре Маринер обаче остана безмълвен.

В 31-ата минута "дяволите" отправиха пърия си точен удар в мача. Хуан Мата стреля от дистанция, но Маноне улови без пролбеми. Така се стигна до 39-ата минута, когато гостите изравниха, чрез Марсиал, който от малък ъгъл прехвърли стража на домакините.

Малко след подновяването на играта домакините отново искаха да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза. Джон О'Шей засече с глава центриране, топката се отби в ръката на Рууни, но арбитърът отново не посочи бялата точка. В следващите минути играчите на Съндърланд бяха по-дейният отбор на терена и създадоха няколко опасни ситуации пред противниковата врата, но Дегоу, Н'Дойе и Коне се отличиха с пропуски.

Така се стигна до 82-ата минута, когато домакините поведоха. Коне засече с глава центриране от корнер и донесе победата за своя отбор.

Съндърланд се намира на 18-то място във временното класиране с актив от 23 точки. Юнайтед е пети с 41 пункта.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!