Ливърпул приема Виляреал във втория англо-испански сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига. Вчера Манчестър Сити и Реал (Мадрид) изнесоха истински футболен спектакъл за феновете, а „гражданите“ спечелиха с 4:3. Двубоят беше обявен за уникат, а какво ли ни чака тази вечер?

“Червените“ и „жълтата подводница“ се намират в добра форма преди днешния мач. Тимът на Юрген Клоп няма загуба в последните си 10 мача във всички турнири (8 победи и две равенства). Изключително интересен е фактът, че Ливърпул спечели последните си три двубоя, които бяха с етикета на дербита. Първо беше постигнат успех с 3:2 над основния конкурент за титлата в първенството Манчестър Сити на полуфиналите за ФА Къп. След това дойде убедителното 4:0 над Манчестър Юнайтед, което беше последвано от триумф с 2:0 над градския съперник Евертън.

Виляреал от своя страна е без поражение в последните си пет мача. В тази серия влизат и двата четвъртфинални сблъсъка с Байерн (1:0 и 1:1). Освен това беше направено равенство 1:1 с Атлетик (Билбао) и победи над Хетафе (2:1) и Валенсия (2:0). Освен това феновете на „жълтата подводница“ не само се надяват да бъде продължена серията от елиминиране на грандове в Шампионската лига, след като вече бяха отстранени Ювентус и Байерн, а да бъде взет и реванш от Ливърпул за загубата на полуфиналите на Лига Европа през 2016 г.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Юрген Клоп (Ливърпул): „Направихме подробен анализ на съперника и бяхме впечатлени. Още повече, че още от преди това изпитвам голямо уважение към Унай Емери и Виляреал. Емери е треньор, който обръща внимание на всеки детайл. Отборът му прилага различни видове преса и реагира много добре според резултата от мача. Съперникът разполага с треньор от световна класа, който върши изключителна работа.“

Унай Емери (Виляреал): „Всеки отбор, който е на полуфиналите на Шампионската лига, е заслужил да бъде на тази фаза. Ливърпул със сигурност се е подготвил за нашия стил на игра, тъй като няма как да подцени отбор, елиминирал Ювентус и Байерн. Всички знаем, че не ни очаква лесен мач. Съперникът е фаворит, но съм сигурен, че ще подходи с респект към нас. Това е най-добрият отбор на Ливърпул, който съм виждал, което допълнително ме мотивира да опитам да го победя.“

ЛИВЪРПУЛ – ВИЛЯРЕАЛ

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Ливърпул, „Анфилд“
Съдия: Шимон Марциняк (Полша)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Тиаго Алкантара, Салах, Жота, Мане
Контузени: няма; Наказани: няма
Под въпрос: Фирмино
На картон от наказание: няма

Виляреал: Рули, Фойт, Албиол, Торес, Естипинян, Парехо, Капу, Коклен, Ло Селсо, Алкасер, Данжума
Контузени: Алберто Морено, Пино; Наказани: няма
Под въпрос: Жерар Морено
На картон от наказание: няма

Баланс: 2 мача, 1 победа за Ливърпул, 1 победа за Виляреал, г.р. 3:1 за Ливърпул

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Докато за Ливърпул това е трети полуфинал в Шампионската лига за последните пет години, то Виляреал за последно беше в тази фаза на турнира преди 16 години, когато отпадна от Арсенал.
* Мърсисайдци спечелиха шест от последните си 10 мача от Шампионската лига на „Анфилд“ - 2 равенства и 2 загуби.
* „Червените“ имат само седем победи в общо 21 домакински мача срещу испански отбори в Европа (8 ремита и 6 поражения), въпреки че спечелиха пет от последните девет такива срещи (2 равенства и две загуби).
* Виляреал спечели три от петте си гостувания в Шампионската лига през този сезон.
* „Жълтата подводница“ два пъти е продължава напред и три пъти е отпадала в сблъсъците си с английски съперници в елиминационна фаза от евротурнирите.
* Испанският клуб има само една победа в деветте си гостувания в Англия (три равенства и пет загуби). Единственият успех е постигнат през 2005 г. срещу Евертън в първата визита на Виляреал на Острова.