Собственикът на Манчестър Сити шейх Мансур бин Зайед спаси за Англия уникален футболен трофей. Той купи купата, която е връчвана на победителите в турнира за ФА Къп в периода 1896-1910 г.

Шейх Мансур е платил 760 000 паунда на търг и отличието ще остане на британска територия в Националния футболен музей в Манчестър. Трофеят е от международно историческо значение и в Англия се опасяваха, че може да стане притежание на чужденец и изнесен извън страната.

Манчестър Сити е носител на въпросната купа през 1904 г., когато на финала побеждава Болтън с 1:0. Предшественикът на настоящия трофей на ФА Къп е един от най-ценните артефакти в световния футбол, тъй като е най-старото оцеляло отличие в Англия.

Трофеят е копие на оригиналната купа на ФА, връчвана до 1895 г., когато е открадната. През 1910 г. отличието е заменено от ново и с променен дизайн, след като година по-рано Манчестър Юнайтед си прави копие на купата и Футболната Асоциация осъзнава, че няма ексклузивни права върху копирането на отличието.