Бранителят на Арсенал Сол Кембъл също нападна съдията Мартин Хансон, ръководил снощната скандална загуба на "топчиите" с 1:2 като гост на Порто в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Името на шведския рефер нашумя, след като той не видя играта с ръка на Тиери Анри в наказалното поле по време на баража Франция - Ейре (1:1), класирал "петлите" на световното първенство в ЮАР.

Снощи на "Ещадио до Драгао" Хансон позволи на домакините да изпълнят бърз непряк свободен удар в наказателното поле на Арсенал, след като Кембъл неволно върна топката към вратаря Лукаш Фабиански, който улови с ръце. Реферът на момента взе топката от полския страж и я предостави на португалците, които мигновено изпълниха и Фалкао вкара победното попадение в опразнената врата. Освен това при ситуацията, Хансон блокира с тялото си Кембъл, който не можа да попречи по никакъв начин на изпълнението.

"Съдията беше застанал пред мен. Пречеше ми да стигна до положението. Определено той помогна на Порто, осигурявайки им предимство в ситуацията. Ако имах възможност да стигна до топката, щях да попреча за бързото изпълнение на фаула", недоволства 35-годишният Сол Кембъл. /БЛИЦ