Треньорът на Реал (Мадрид) Сантиаго Солари изрази огромното си задоволство след първия спечелен трофей начело на тима. "Кралският“ клуб срази домакините от Ал Аин (4:1) във финала на световното клубно първенство в ОАЕ и така за трети пореден и рекорден четвърти път спечели титлата, а заедно с тези за Междуконтиненталната купа трофеите стават седем.

"Щастливи сме. Тези играчи го заслужават. Стигнаха дотук с много работа. Това е трета поредна титла от Мондиала. Преди това те спечелиха и три последователни Шампионски лиги. Всичко се дължи на клуба и на играчите в частност. На треньорите - на Зидан. Победата е и негова. Той трябва да празнува като всички останали", сподели Солари след успеха.

"Йоренте? Всички са играчи на Реал. Всички работят здраво. Той работи здраво, най-вече когато никой не го забелязваше. Това е трофей, които изцяло е заслужен от играчите. Те сътвориха история. Винаги е трудно. Това е един прекрасен трофей. Трофей, който ни носи огромна радост. Отборът е свикнал да печели. Да повтаря успехите. Това е като да се качиш на самолет. Колкото по-често го правиш, толкова по-малко страх имаш. Харесва ми да ги гледам как се радват. Във футбола винаги може да има изненади. Това е отбор, който е печелил много и не се изморява да го прави. Не трябва да забравяме спечелените до момента титли. Не трябва обаче да спи на стари лаври. Нещо, което Реал никога не прави. Този трофей е поредният за нашата витрина. Сега ще излезем във ваканция, заслужаваме го", добави аржентинецът.