Един от бившите мениджъри на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призова сегашния наставник Оле Гунар Солскяер да махне вратаря Давид де Хеа от титулярния състав. Испанецът е считан за един от най-добрите вратари, но в последно време допуска много грешки и „червените дяволи“ изостават в битката за топ 4 и класиране за Шампионската лига.

„Когато имаш втори вратар, който седи на пейката и е класен, то когато станат такива гафове е редно да вземеш решения и да смениш №1. Защо имаш втори вратар в този случай? Когато си в Ман Юнайтед, си длъжен да побеждаваш, играеш добре, тъй като си добре заплатен и си в голям клуб. Не си там, за да правиш грешки. Давид де Хеа е най-добрият вратар от години насам, но всички правят грешки, а сега е негов ред. Именно заради това Юнайтед трябва да го махне от титулярното място и да слага Серхио Ромеро до края на сезона”, даде Мойс съвет на Солскяер.

Давид де Хеа има договор с клуба до лятото на 2020 година и почти всеки трансферен прозорец е свързван с напускане на тима.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019