Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който в момента е треньор на норвежкия Молде заяви, че иска някой ден да стане наставник на "червените дяволи".

38-годишният норвежец коментира и факта, че няколко играчи на Юнайтед прекратиха преждевременно кариерите в националните си отбори, за да са на разположение единствено на сър Алекс Фъргюсън. Такъв е и случаят с Димитър Бербатов, който отказва да играе за България.

"Мисля, че ако попитате някой играч на Манчестър Юнайтед по всяко време от кариерата му, дали иска да води някой отбор, той ще каже, че желае да е начело на Юнайтед. Това е най-доброто място, където да бъдеш", каза Солскяер.

"За да стигнеш до Юнайтед обаче, трябва първо да отидеш някъде другаде и да натрупаш опит, така че може би след 15-20 години и това ще се случи", коментира героят от финала в Шампионската лига срещу Байерн през 1999 г.

"Уес Браун и Димитър Бербатов са сред играчите, които са критикувани за това, че преждевременно се отказаха от националните си отбори. Когато футболистите достигнат до дадена възраст, те започват да мислят какви приоритети трябва да имат и когато поемеш отговорност към твоя клуб, е голямо нещо. Поздравявам ги, че избраха Юнайтед пред националните отбори на страните си", каза Солскяер.

"Мисля, че Пол Скоулс и Райън Гигс се представиха фантастично, след като се отказаха от националните си отбори, така че не можем да се оплакваме от това", заяви Оле Гунар, който прекара 15 г. на "Олд Трафорд" преди да поеме "Молде" през ноември 2010 г.