Домакинът на Евро 2024 Германия срази Перу с 2:0 в контрола, която се игра в Майнц и бе ръководена от италианката Мария Капути. Съотборникът на Илия Груев във Вердер Никлас Фюлкруг (12, 33) вкара и двата гола за Бундестима.

Още в 13-ата минута Кай Хавертц получи топката в наказателното поле, опита да я овладее на гърди, но тя леко му избяга, за да се озове в краката на Фюлруг, който я вкара в мрежата на гостите.

Играчите на Ханзи Флик продължиха да доминират и в 20-ата минута Флориан Виртц стреля от движение, но Педро Хайесе спаси. Тимо Вернер също бе близо до гол, но пропусна. В 33-ата минута Мариус Волф направи брилянтно центриране във вратарското поле, където Фюлкруг подложи крак за 2:0. Малко преди почивката нападателят можеше да оформи и своя хеттрик, но пропусна.

След почивката в 55-ата минута Мария Капути можеше да отсъди дузпа за Перу, след игра с ръка в наказателното поле, но това не се случи. В 61-ата минута Серж Гнабри шутира от границата на наказателното поле и топката се удари в гредата. Четири минути след това Германия получи право да изпълни дузпа. Капути подмина нарушението в наказателното поле, но след това разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка, а Хавертц шутира и топката се удари в дясната греда. До края на мача нямаше други любопитни ситуации за гол.