Съотборникът на българския национал Станислав Манолев в ПСВ Айндховен Ола Тойвонен получи контузия в бедрото по време на тренировка, съобщава “Algemeen Dagblad”. На този етап от лекарския щаб на “филипсите” не могат да дадат прогнози колко дълго ще бъде извън терените 24-годишният шведски национал.

Дори и да беше здрав Тойвонен пак щеше да пропусне дербито от 29-ия кръг на холандската Ередивизи срещу шампиона Твенте, тъй като има да изтърпи още един мач наказание. Нападателят бе санкционират след видеозапис с лишаване от състезателни права за 4 мача в края на февруари след друго дерби с Аякс (0:0), в което той удари с лакът бранителя на гранда от Амстердам Ян Вертонген.

Миналата седмица пък в контрола срещу втородивизионния Валвийк Тойвонен си позволи да напсува съдията, заради което отнесе ново наказание от 4 мача. Тази санкция обаче ще важи само за бъдещи контроли на “филипсите”. От началото на сезона Тойвонен има 37 мача с екипа на ПСВ и е отбелязал 18 гола.

Наставникът на ПСВ Фред Рутен няма да може да използва гостуването на Твенте и други двама нападатели в лицето на Дани Куверманс и Джонатан Реиш, които също са контузени.

Българското дерби в холандската Ередивизи между Твенте с вратаря Николай Михайлов и ПСВ Айндховен със Станислав Манолев е на 2 април (събота) от 19:45 часа българско време. /БЛИЦ