Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов в Манчестър Сити Майка Ричардс е заразен със свински грип и е изолиран в Кипър, обяви в днешния си брой британският таблоид “Сън”.

21-годишният английски национал е пипнал вируса по време на ваканцията си. В момента той приема “Тамифлу” и е изолиран в хотелската си стая.
 
Ричардс, който трябваше да се прибере в Англия в сряда, остава в петзвездния си хотел в курорта Агия Напа в югоизточното крайбрежие на острова. Той се надява да се върне в родината си в неделя.
 
“В началото си помислих, че става дума за лоша инфекция на гърдите или алкохолно натравяне. Чувствах се толкова слаб, че не можех да мръдна или да ям”, разказва защитникът.
 
“Когато ми казаха, че имам свински грип през главата ми минаха различни мисли. Все пак постоянно се пише и говори, че хора умират от този вирус”, допълва Ричардс.
 
“Клуба прояви разбиране за ситуацията, но очаквам момчетата от отбора да пошегуват с мен, когато се върна. Очаквам всички да се появят на тренировка с хирургически маски”, обяви английският национал.
 
“Никой не е достатъчно здрав, за да се предпази от свинския грип. Щом аз се заразих, значи всеки може”, убеден е футболистът на Манчестър Сити.
 
Пациент в болница в югоизточна Англия стана първият човек във Великобритания, който без значителни здравословни проблеми почина от свински грип, обявиха медицинските власти на Острова.
 
Четиринадесет души умряха във Великобритания след заразяване с вируса H1N1, но всички те са имали и други здравословни проблеми в момента.
 
В сряда британското правителство обяви, че 9718 случая на свински грип са били потвърдени, след като заразата стигна до страната в края на април. Кипър обяви първият си случай на заразата в края на май./БЛИЦ