Съотборникът на вратаря на българския национален отбор Николай Михайлов в Твенте Лирой Фер ще бъде извън терените за два месеца. Това призна 22-годишният полузащитник пред официалния сайт на тима от Енсхеде.

Фер получи контузия на менискуса на лявото коляно в световната квалификация срещу Турция, спечелена от Холандия с 2:0 миналия петък в Амстердам, а в началото на седмицата се подложи на операция. “Сега ми предстои рехабилитация, преди отново да мога да се изправя на крака. Мисля, че няма да мога да играя 6 или 8 седмици”, сподели халфът.

Контузията на Фер идва в доста неприятен момент за британския наставник на Твенте Стив Макларън, който не може да разчита на още един куп футболисти. В лазарета на отбора от Енсхеде са още датският бранител Андреас Бйеланд, руският нападател Дмитрий Буликин, бразилският защитник Дъглас, както и белгийският национал с марокански корени Насер Чадли.

“Чист късмет е, че разполагаме с дълга скамейка. Други отбори едва ли биха се справили толкова добре в такава ситуация”, допълни Фер.