Съотборникът на Станислав Ангелов в Стяуа Пантелис Капетанос бе наказан от УЕФА за четири мача от Лига Европа заради удара с лакът срещу играч на Наполи през миналата седмица. Мачът между двата тима завърши 3:3.
 
Румънският клуб и представителят на тима Мариус Янули бяха глобени с по 5000 евро заради обидните коментари, отправени към полския съсия Марчин Борски, който даде 9 минути добавено време.
 
Капетанос получи червен картон заради удар с лакът в 31 минута. Дисциплинарната комисия към УЕФА реши, че действията на гръцкия футболист са били умишлени и преднамерени.
 
Това означава, че Пантелис Капетанос ще пропусне оставащите мачове на Стяуа от Група “К” на Лига Европа – две срещи с Утрехт, домакинство на Ливърпул и гостуване на Наполи.
 
Стяуа водеше с 3:0 още в 16-ата минута, като Капетанос вкара третия гол. Наполи обаче успя да стигне до точката, като изравнителния гол падна в осмата минута на добавеното време, въпреки че съдията Борски бе сигнализирал само за четири допълнителни минути.
 
Феновете на Стяуа бяха гневни и се сбиха с полицията, освен това хвърляха счупени седалки по терена. Заради поведението на привържениците си румънският гранд бе глобен с 30 000 евро. Наполи бе санкциониран с 8000 евро заради своите ултраси, които се сбиха с румънците преди мача. Всички страни имат право да обжалват решението на УЕФА до три дни, след като получат писменото решение на евроцентралата./БЛИЦ