Германският отбор на българския национал Димитър Рангелов - Борусия (Дортмунд), от вчера започна подготовка за новия сезон в Бундеслигата. В заниманието участваха и новите попълнения Роберт Левандовски, Лукаш Пишчек и Мичъл Лангерак.
 
С отбора на първата тренировка не бяха Шинджи Кагава (Япония), Невен Суботич (Сърбия) и парагвайците Лукас Бариос и Нелсон Валдес, които получиха по-дълга почивка.
 
Впечатление на 13 000 фенове на “Сигнал Идуна Парк” обаче направи липсата на египетския нападател Мохамед Зидан. Оказа се, че той е привикан в армията на родината си, за да отслужи законовия срок за полагане на военна служба.
 
Мъжете в Египет прекарват в казармата 3 години. Зидан обаче ще престои в армията само няколко месеца. Това ще стане благодарение на голямото му семейство – той има трима братя. Именно един от тях ще довърши службата на футболиста, което е позволено от закона в страната.
 
Зидан е считан за един от футболните герои на страната, след като помогна за спечелването на трите поредни трофея от купата на Африканските нации. След триумфа в турнира през тази година нападателят бе награден и със специален орден от президента Хосни Мубарак.
 
“Не можехме да повярваме, когато получихме съобщението, че Зидан е взет в казармата. Надяваме се, че той ще може да се присъедини към отбора в края на август”, заяви мениджърът на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк./БЛИЦ