Парагвайският нападател на Манчестър Сити Роке Санта Круз, заяви че неговият съотборник Робиньо постоянно и без никакви притеснения говорел в съблекалнята за желанието си да играе в Барселона. Това разбира се породило и множество шеги от страна на съотборниците на бразилеца.

"Разбира се, че говори с нас за това. Играчите  дори почнаха да се майтапят с него. В английските вестници не спира да се пише за интереса на Барса към Робиньо, а той не крие желанието си да играе за тях", каза Санта Круз  пред радио Каталуния.

Мениджърът на "гражданите" Марк Хюз не веднъж обяви пред медиите, че футболистът, за когото плати 34 милиона лири на Реал (Мадрид) не е за продан.
 
Роке Санта Круз пък не се съмнява, че Робиньо  ще намери място в състава на Барселона. "За него няма да бъде трудно. Да бъде прибавен такъв изпълнител към качествата на играчите, които има Барса би дало друг облик на отбора. Той е страхотен талант и публиката го обича заради начина, по който играе", завърши парагваецът интервюто си за каталунското радио./ БЛИЦ