Третодивизионният Кемницер сътвори сензацията в първия кръг в турнира за Купата на Германия, изхвърляйки Майнц 05 след голов трилър с 10 попадения и дузпи, при които късметът не беше на страната на отбора на Тодор Неделев. И за този мач българският национал не намери място в групата, а съотборниците му се изложиха срещу скромния противник и рано-рано напуснаха турнира.

Зрелищният мач започна добре за Майнц 05. Ники Цимлинг и Шинджи Оказаки вкараха голове в 24-ата и 49-ата минути - 0:2. В 50-ата домакините намалиха чрез Финк, а само 3 минути след това отново той бе точен за 2:2. В 73-ата гостите отново поведоха, като този път реализира Коо, но автогол на Бунгерт в 88-ата минута доведе мача до 3:3 и продължения. В тях Кемницер на два пъти повеждаше в резултата. В 103-ата минута Зайрайс направи 4:3, а в 109-ата Бунгерт изравни. Пълната драма настъпи в края, когато Кел-Гомес отново изведе домакините напред за 5:4, но в добавеното време (120+2) Гайс направи 5:5. Стигна се до изпълнението на дузпи, при които играчите на третодивизионния тим ликуваха с 5:4 точни удара от бялата точка и елиминираха Майнц 05.

Байер (Леверкузен) преодоля с лекота първи кръг след изразителна победа с 6:0 над Валдалгешайм. В третата среща тази вечер от Купата на Германия Дуисбург се наложиха с 1:0 над Нюрнберг и също продължава напред.